Geïntegreerde zorg - Chronic Care

Algemeen

De visie is er één van een geïntegreerde benadering van medische, paramedische, psychosociale, verpleegkundige en welzijnszorg, teneinde een gecoördineerde dienstverlening te kunnen verzekeren aan chronische zieken
De geïntegreerde zorg spoort aan dat professionele actoren en patiënten, mensen, anders gaan samenwerken om te komen tot een efficiënter zorgaanbod afgestemd op de noden van de patiënt en met oog op de verbetering van de levenskwaliteit. Om deze cultuurverandering in te zetten onstonden de verschillende projecten.

Doel

    De missie van integreerde zorg is om te streven naar een verbetering van de levenskwaliteit van de hele bevolking, met specifieke aandacht voor personen met een (of meerdere) chronische aandoening(en), zodat deze personen en hun omgeving (familie, school, werk, …) in de best mogelijke omstandigheden kunnen leven en werken.

    Om dit bereiken is een visie op geïntegreerde zorg ontwikkeld met een driedubbele doelstelling:
  • Een verhoging van de levenskwaliteit van patiënten en mantelzorgers; 
  • Een bevolking die langer gezond leeft; 
  • Een doeltreffender gebruik van de beschikbare middelen.

Profielen


Chronic Care 
Chronic Care is de toepassing voor het registreren van inclusies en actiecodes

Inclusies

Actiecodes

Administratieve medewerker project

De projectcoördinator kan het gebruikersbeheer aanmaken voor het project. Er zijn twee type gebruikers binnen een project patiëntmanager (inclusie) en patiëntcoördinator (lijstweergave). 

Zorgverstrekker

Enkel zorgverstrekkers met een geldig RIZIV-nummer en visum krijgen toegang tot de toepassing tot de dienst inclusie van Chronic Care.

Downloads

Handleidingen


Contactformulier

Heb je vragen of problemen met de toepassing Chronic Care, contacteer ons via het contactformulier.